recept-sztorik

Lepcsánkparty

Lepcsánkparty

A csodás ízű gyöngytyúkleves

Mitzi von Küche

2016. május 02. - Mitzi von Küche

A gyöngytyúk napjainkban kissé feledésbe merült, pedig régebben igen kedvelt volt. Gyöngytyúklevest vittek a gyermekágyas kismamának, a lábadozónak és joggal, mert valóban erősítő hatású, könnyen emészthető, felséges ízű leves. Könnyű annak, akinek van baromfiudvara -…

Tovább

Lazac és Jakab-kagyló salsa verdével

Mitzi von Küche

Vasárnapi ebédet kell készítenem úgy, hogy csak a kenyér és a saláta friss otthon - előfordul olykor. Kukkantsunk a mélyhűtőbe: lazacszeletek, egy csomag Szent Jakab kagyló, egy zacskó '8 fűszer' keverék - ezzel is kezdhetünk valamit. Friss olasz tészta is akad még egy dobozzal a…

Tovább

Epertorta először

Mitzi von Küche

Hát lehet ellenállni ennyi szépségnek? Pedig ez még üvegházi eper, de érett és illatos, a piacról. Ellenállhatatlan vágyat éreztem, hogy epertortát készítsek. Nem emlékszem, csináltam-e korábban, de ha igen, az jó régen lehetett. Számos buktatóval találkoztam netes…

Tovább

Rozé kacsamell grillezett zöldspárgával

Mitzi von Küche

A tavasz beköszöntének csalhatatlan jele a spárga megjelenése. Ezért a zöldspárgáért több kört is futottam, de végül megszereztem, mert ezt akartam a rozé kacsamell mellé körítésnek.  A zöldspárga grillezése nagyon egyszerű: meghámozni nem kell, csak a fás végeket…

Tovább

Töltött tojás variációk

Mitzi von Küche

Ünnepek idején népszerű vendégváró a töltött tojás, de előételnek is kiváló - a variációk száma szinte végtelen. Jól bevált módon készítjük az alapul szolgáló kemény tojást: hideg vízben tegyük fel főzni a tojásokat forrás után kb. 10 percig, utána hideg vízbe…

Tovább

Perfekt tiramisu

Mitzi von Küche

Pillanatok alatt világhírnévre tett szert a tiramisu, amit tradícionális itáliai desszertnek gondolnánk, pedig csak az 1960-as években alkották meg Venetoban. Ma már nincs olyan olasz trattoria, ahol ne szerepelne az édességek között, de az egész világon népszerűvé vált. Hogy miért? Az édes és…

Tovább

Érlelt marhacomb paszternákpürével

Mitzi von Küche

Két szép szelet érlelt, márványozott angus marhacomb-szeletre tettem szert, így a szuvidolás iskolájának immár felsőbb osztályába lépve megpróbálkozunk a marhahús szuvidolásával. A marhacomb-szeleteket leszárítottam, borsoztam, vákuumos fóliahegesztővel egy-egy zacskóba…

Tovább

Szuperfinom hal: sügér articsókával

Mitzi von Küche

Csupa finomság külön-külön is, hát még együtt!  A farkassügér /branzino/ - ami tengeri süllő néven is fut az országos hálózatban - nagyon kedvelt világszerte, mert viszonylag kevés szálkát tartalmaz, szép fehér a húsa, nincs erős halíze és igazán könnyen süthető…

Tovább

Libacomb karamellizált almával és vérnaranccsal

Mitzi von Küche

"Nyomd meg a gombot, kapsz egy libacombot!" A mondóka gyerekkoromból mindig eszembe jut, ha libacombot sütünk. Ilyenkor jöhet egy kissé töményebb ennivaló, de azért igyekszem light üzemmódban készíteni. Gyümölcs és liba, kacsa együtt - kedvelt kombináció nálunk. Úgy érzem, a hús zsírosságát…

Tovább
süti beállítások módosítása